5 Bizons bij het ontbijt

Vanuit Denver, Colorado gaan we naar de herfstkleuren in de Rocky Mountains en het prairieland van Wyoming en Nebraska. Dan langs de paden van de  Voortrekkers – de historische Oregon Trail – naar South Dakota met de bijzondere cultuur van de Oude Volken. We bezoeken de mysterieuze Wind Grotten en de roze Badlands. Terug naar Wyoming, waar we historische westerndorpjes bezoeken, naar het ruige Bighorn National Monument, het Yellowstone en het Great Teton Nationaal Park met donderend geweld van kolkend water…
We rijden zuidwaarts naar Noord-Utah en ontbijten tussen de bizons op een onbewoond eiland in het Grote Zoutmeer en bezoeken de Gouverneur in Salt Lake City. Vervolgens naar de Red Canyon en de magie van Dinosaur Nationaal Park. We rijden Utah weer binnen, in een decor van Nationale Parken: Canyonlands, Arches, Natural Bridges, Capitol Reef, Bryce Canyon en Zion’s.
In Nevada bezoeken we de gigantische Hoover Dam en kamperen we midden in gokstad Las Vegas. In Californië gaat de tocht door de Death Valley en over de bergen van de Sierra Nevada naar het Yosemite, Sequoia en Kings Canyon Park met zijn millenniumoude reuzenbomen.
We rijden door de Mojave Woestijn naar Arizona en wentelwieken over de Grand Canyon. We volgen de kloven van de Coloradorivier en bezoeken de Antelope Canyon. Na Monument Valley en de  grotwoningen van Mesa Verde in Nieuw Mexico en de zandduinen van de Rocky Mountains eindigt de reis weer in Denver.

1 donderdagavond: 20.00-22.00 uur

4 apr.

docent         : Dick van Toorn
kosten         : € 10,–
plaats          : Dorpshuis XXL, Benschop

Begeleiding: Akkelien van Vliet  06- 12 12 99 69