21 Nieuw Zeeland

De Maori noemen hun mooie Nieuw-Zeeland: “Aotearoa, Land van de Witte Wolk”.

Wij nemen u deze avond mee op een lange reis per camper, 5 weken door geheel Nieuw-Zeeland. Naar het Noordereiland met vulkanen, ‘stomende’ landerijen, ruige kusten en authentieke Maori cultuur. U maakt kennis met de leefwijze van de Maori en hun ongeëvenaarde vaardigheden. Maar ook de geschiedenis van Nieuw-Zeeland komt tot leven….

Dan de overtocht naar het Zuidereiland, met de steden Christchurch en Dunedin, de volle pracht van bossen, turkooizen meren, besneeuwde bergen en het ruige platteland. U dwaalt mee over Stewart Island, met ongerept nevelwoud en schuwe kiwi’s. Dan door het schitterende Fjordland Nationaal Park, met vaartochten door de beroemde Sounds, waar dolfijnen voor de boeg spelen.

Over de Alpen, naar de betoverend mooie westkust, de Tasman Zee, met spectaculaire natuur en een trektocht per kano en te voet langs de gouden stranden in het Abel Tasman Park. Tenslotte op walvissafari langs de oostkust, op zoek naar potvissen, een bezoek aan de stad Christchurch en reizen over de bergen met de beroemde Trans Alpine treinreis.

En…we bezoeken deze reis enkele verbluffend mooie locaties, die gediend hebben als decor voor de verfilming van “The Lord of the Rings”! 

1 donderdagavond: 20.00-22.00 uur

26 okt.

docent                   : Dick van Toorn
kosten                   : € 10,–
plaats                    : Dorpshuis XXL, Benschop

Begeleiding; Annie Buunen, tel.nr. 0348 451467