11 DJ cursus (tot 18 jaar)

Deze DJ cursus biedt jou de kans om een hobby als DJ’en onder de knie te krijgen. Of je nu nieuw bent in het vak en wilt leren hoe je twee nummers naadloos aan elkaar mixt, of dat je al begonnen bent met draaien en wat hulp nodig hebt, deze cursus biedt de perfecte kans om je vaardigheden te verbeteren.

Tijdens de cursus krijg je inzicht in het ontstaan van het DJ-vak, leer je over verschillende soorten apparatuur en hoe deze aangesloten en bediend moeten worden. Maar het belangrijkste van alles is dat je leert om zelfstandig te mixen. Hierbij krijg je te maken met verschillende typen, soorten en stijlen muziek.

De cursus bestaat uit drie avonden van 1,5 tot 2 uur, waarin je alle basistechnieken leert die je moet beheersen om een goede DJ te worden. Je leert o.a. het beatmatchen, het gelijkzetten van het tempo, het goed opstarten van platen, het tellen van maten, looping, het zetten van cues, het maken van overgangen, het maken van playlists en het exporteren naar USB. Tijdens de laatste cursusavond wordt er samen een echte DJ-mix opgenomen, zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen. De cursus biedt dus niet alleen interessante kennis, maar ook de kans om direct ervaring op te doen.

Kortom, als je geïnteresseerd bent in DJ’en en je vaardigheden wilt verbeteren, is deze DJ cursus superleuk om te doen!

3 dinsdagavonden: 18.30-20.00 uur

 12, 19, 26 sept. Deze cursus gaat niet door vanwege te weinig inschrijvingen.

docent                   : Arjan van Midden
kosten                   : € 24,–
plaats                    : Dorpshuis XXL, Benschop