1 Presentatie Zuidelijk Afrika

Deze keer gaat u mee op een 42-daags  Afrikaans camper avontuur: “Het Oog van de Bromvogel”. Van Kaapstad in Zuid-Afrika,  reizen we via Namibië, Zambia en Botswana naar Johannesburg, een afstand van bijna 10.000 km.  

In Kaapstad bezoek aan het Robbeneiland en de Kirstenbosch Tuinen. Dan naar de walvissen bij Hermanus, de wijngaarden bij Paarl en bezoek aan “oudhollands” Stellenbosch. Noordwaarts over de Cederbergen, naar het Citrusdal en de bloementapijten van Namaqualand.  

In Namibië een ruige tocht door woestijnen en  over zandduinen van het Namib-Naukluft Park eindigt aan de Atlantische kust bij Walvisbaai en Swakobmund. Daar zien we uniek woestijn- en zeeleven. Door Namibië reizen we naar het Etosha Wildpark met duizenden dieren, soms wel heel dichtbij…. We maken kennis met  de oeroude leefgewoonten van de San-Khoi  (Bosjesmensen).  

Dan door de ruige Caprivi Strook naar Zambia  en kamperen aan de machtige Zambezi Rivier tussen wilde dieren. U ziet onvergetelijke beelden van de schitterende Victoria Watervallen.  

Na een hachelijke oversteek van de Chobe Rivier komen we in Botswana, met avontuurlijke  safari’s in verschillende wildparken.  Terug in Zuid-Afrika houden we dagenlange dwaaltochten door het Kruger Wildpark en zien ontelbare wilde dieren, zoals de Bromvogel… Na een tocht door de schitterende  landschappen van de Drakensbergen eindigt  de reis met excursies in Pretoria/Johannesburg. 

1 donderdagavond: 20.00-22.00 uur
6 okt. 

docent : Dick van Toorn 
kosten : 10 euro
plaats : Dorpshuis XXL, Benschop

begeleiding: Annie Buunen tel. 0348 451467